Markedsnyt 4. kvartal 2016

Sidste kvartal af 2016 blev afsluttet med et fald i de globale forsikringsrater, og dermed faldt raterne for 15. kvartal i træk. På trods af det kontinuerlige fald, markerede fjerde kvartal samtidig et helt år hvor den gennemsnitlige nedgang for globale forsikringsrater blev afdæmpet og har således været mere moderate i 2016 sammenlignet med tidligere år.

Højdepunkter i kvartalsrapporten:

  • Globale forsikringsrater aftager moderat for fjerde kvartal i træk (3,1% sammenlignet med Q3’s kvartalsfald på 3,2%)
  • Fjerde kvartal 2016 markerer et helt år, hvor den gennemsnitlige nedgang for globale rater blev afdæmpet
  • De globale Property rater faldt med 4,2% i 4. kvartal, sammenlignet med et fald på 3,9% i tredje kvartal. Faldet for de globale Casualty rater var mere moderat med et fald på 1,9% sammenlignet med 2,4% i forrige kvartal. De professionelle og finansielle forsikringsbrancher faldt i gennemsnit med 3%.

Fjerde kvartal af 2016 viste et helt år (fire sammenhængede kvartaler), hvor nedgangen for globale forsikringsrater blev afdæmpet – dette er første siden Marsh indledte indekset i 2012. De faldende globale forsikringsrater skyldes i høj grad et global marked med stor kapacitet og betydelig færre katastrofeskader.

Du kan klikke her for at tilgå en interaktiv oversigt, hvor du nemt kan klikke rundt og danne dig et overblik over udviklingen i de globale forsikringsrater. Alternativt kan du klikke her eller øverst i højre side af denne artikel, for at gå til rapporten i PDF format.

Har du spørgsmål til rapporten, er du meget velkommen til at kontakte Marsh.